Magyarország kúl

Ezek a legjobb vidéki gimik

Győri, debreceni és veszprémi gimnázium vezeti azt a rangsort, amelyet a vidéki gimik teljesítménye alapján állítottak össze. Ki jutott még be a rangos top 10-be?

Archív képen a veszprémi Lovassy gimnázium (MTI-fotó: Nagy Lajos)

A HVG 2018-as rangsorának legjobb eredményt elérő vidéki középiskolája a győri Kazinczy Ferenc Gimnázium és Kollégium, amely az összesített rangsor kilencedik helyén szerepel, megelőzve a debreceni Fazekas Mihály Gimnáziumot, a veszprémi Lovassy László Gimnáziumot és a nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnáziumot.

A vidéki gimnáziumok tízes listáján egy egyetemi gyakorlóiskola is szerepel. A szombathelyi Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium ebben a tanévben már az Eötvös Loránd Tudományegyetem gyakorlóiskolája, a Nyugat-magyarországi Egyetem szombathelyi képzéseit ugyanis a fővárosi felsőoktatási intézmény vette át.

Rang (vidéki gimnáziumok) Intézmény
1. Kazinczy Ferenc Gimnázium és Kollégium (Győr)
2. Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium
3. Lovassy László Gimnázium (Veszprém)
4. Nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium
5. ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium (Szombathely)
6. Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola
7. Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium
8. Pannonhalmi Bencés Gimnázium, Egyházzenei Szakközépiskola és Kollégium
9. Dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium
10. Révai Miklós Gimnázium és Kollégium (Győr)

 

“Tudatában vagyunk annak, hogy a jó iskola számos jellemzője nem jeleníthető meg sorba rendezhető értékekkel. Célunk az, hogy a sorrendképző mutatók az iskolák többségére alkalmazhatók, azonos elven kialakíthatók és jellemzőek legyenek”

– olvasható a kiadványban.

Oktatási listák:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top