Magyarország kúl

Angyalok, de másként: kellenek a női befektetők!

Ma már ritkák a hölgyek a startup befektetések elférfiasodott világában. Miként lehet több nőt bevonni a hazai és régióban induló innovatív cégek saját pénzből való piaci alapú finanszírozásába - erre keresi a választ egy izgalmas, új kezdeményezés.

Infographic on the outcome of the world cafe at the first workshop of #Women_Business_Angels in #Budapest: how to raise…

Közzétette: Women Business Angels – 2017. október 7.

Különleges workshopot rendeztek Budapesten a múlt hét pénteken, a rendezvény célja, hogy minél több nő legyen üzleti döntéshozó, befektető vagy olyan vállalkozás tulajdonosa, mely a nemzetközi mezőnyben is megállja a helyét, írja a Forbes.hu. Ezekben a szerepekben ugyanis alulreprezentáltak a nők – Magyarországra különösen igaz ez.  A Nők/Üzlet/Angyalok című kezdeményezés ezzel az eseménnyel indította útjára a változás eléréséhez szükséges közös gondolkodást és közösségépítést.

Szabó Eszter (az edUcate egyik angyalbefektetője)több társával együtt indította útjára a Nők/Üzlet/Angyalok kezdeményezést, ami partnerként megnyert több női üzleti szervezetet és négy közösségi irodát is. De nyitott a  koalíció, tehát más, az üzleti élet valódi versenyképességét növelő szervezet jelentkezését is szívesen fogadja.

Szabó Eszter (fotó: eban.hu)

Ez az új platform összeköti a folyamatban már tapasztaltabb férfi angyalokat,  az üzleti angyal befektetésekről tanulni kívánó kezdő nőket és  férfiakat is.

A befektetők és az innovatív vállalkozók világa hazánkban sokak számára még ismeretlen terület. Ezért a pénteki nyitóesemény legfőbb célja az volt, hogy megismertesse a résztvevőket a befektetői alapfogalmakkal, betekintést nyújtson a mindkét nem számára egyaránt nyitott lehetőségekről, valamint bemutasson olyan szereplőket és példákat – a szokásosnál több nőt, de férfiakat is – akik már befektetők, vagy akik cégébe már befektettekAz mindenképp igaz, hogy akárcsak a magyar üzleti életben általánosan, itt is nagyon kevés a női szereplő, mind a vállalkozó startupok, mind pedig a befektetők körében.

A workshopot Candace Johnson, az Európai Üzleti Angyalok Szövetségének (Eban) elnöke nyitotta meg egy inspiráló beszéddel. „Hiszem, hogy a Nők/Üzlet/Angyalok kezdeményezés, melyhez rövid idő alatt több budapesti közösségi iroda, valamint számos női üzleti szervezet is csatlakozott partnerként, követendő modellként szolgálhat majd a közép-kelet európai régióban, sőt egész Európában is. Örömmel támogatom, és veszek részt a  közös fejlesztésben“ – mondta Johnson.

Az ismeretterjesztés mellett számos női üzleti döntéshozó tartott inspirálónak szánt beszédet, így Párkányi Orsolya, a joinmywedding alapítója, Ivánka Katalin, az IVANKA Beton Design tulajdonosa, valamint Tamási-Irsai Renáta, az IT fejlesztés területén működő Samebug egyik alapítója. Valamennyien személyes történeteiket osztották meg a vállalkozói létről, a tanácsadói testületek szerepéről és a tőkebefektetésekről. A Budapest Bridge ügyvezetője, Pistyur Veronika által vezetett panelbeszélgetésben Liptay Gabriella, a KPMG Magyarország marketing és kommunikációs igazgatója, Varga Eszter vállalkozó és angyalbefektető és a Németh Gergely mesélt arról, mi motivál és inspirál egy befektetőt.

Még több üzlet:

Három magyar a legötletesebb cégek között

Online vásárolnak a fiatalok a műtárgypiacon

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top