Magyarország kúl

Itt lakik az elit: 1,8 millió egy négyzetméterért

Elképesztő tempóban hasít az újlakáspiac Budapesten, és a négyszáz épülő lakóházból jócskán van olyan is, amely a luxuskategóriába esik. A legdrágább lakásban egyetlen négyzetméter (!) 1,8 millióba kerül.

Megjelent a Budapesti Lakáspiaci Riport legfrissebb, az idei harmadik negyedévre vonatkozó adatsora. A statisztikák azt mutatják, hogy rakétaként tör az ég felé az újlakás-piac: az Eltinga, az Ecorys és az FHB Index szakemberei már több mint 400 lakóingatlan-fejlesztést számláltak össze a fővárosban; az adatsor újépítésű lakásainak száma pedig meghaladja a 16,5 ezret. A friss adatsort górcső alá véve a Pénzcentrum.hu megállapította, hogy jelenleg a fővárosban egy átlagos újépítésű lakás 2 szobás; alapterülete 61 négyzetméter; és 48,3 millió forintba kerül.

Loft Astoria bejárata…

Közzétette: Loft Astoria – 2017. szeptember 15.

Az árakat tekintve már a Duna is egyértelmű vízválasztó (az átlagos lakásár több mint 12,5 millió forinttal drágább a folyó nyugati, mint a keleti oldalán.); a legdrágább V. kerület és a legolcsóbb XXIII. kerület átlagos lakásárai között viszont már több mint 117 millió forint az eltérés. Ráadásul úgy tűnik, hogy bőven van kereslet a luxusingatlanokra. A lap összesítése szerint

  • 200 millió forint felett jelenleg 31;
  • 150 millió forint felett 100;
  • 100 millió forint felett 307;
  • míg 50 millió forint felett 1831 új építésű ingatlant kínálnak a fejlesztők Budapesten.

A cikk felsorolja a 25 legdrágább lakóprojektet: azt vizsgálták, hogy mennyibe kerül egyetlen négyzetméternyi otthon ezekben. Az első helyre az V. kerületi Palazzo Dorottya került, ahol az átlagos négyzetméterár 1 841 636 forint (vagyis van ennél drágább is az épületen belül). Az V. kerület új építésű lakásait egyébként is nagyon magas áron kínálják, átlagosan 1,5 millióba kerülnek négyzetméterenként.

A lista legalacsonyabb fajlagos árú szereplője, egy XI. kerületi, Gellért-hegyi lakópark fejlesztője is 1,18 milliót kér egy négyzetméterért. A teljes lista itt megtekinthető.

Még ingatlan: 

Versenyfutásban a vevők a debreceni ingatlanokért

Mi kerül ezen a lakáson 1,8 milliárd forintba?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top