Magyarország kúl

Balatoni pontyrekordokat hozott a versenyhét

Többször hírt adtunk a Balatonon zajló, bojlis horgászverseny elképesztő, 20 kiló feletti pontyairól: a megmérettetés véget ért, és az összeredmény is egyedülálló.

Egyike a húsz kiló feletti fogásoknak (Fotó: Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.)

Újabb és újabb rekordok, eredményes csapatok jellemezték az V. Nemzetközi Key Telecom Balatoni Bojlis Horgászversenyt – számol be a 166 órán át tartó megmérettetésről a hirbalaton.hu

A Balaton ontotta a versenyzőknek a szebbnél szebb pontyokat. Egy hét alatt az összfogás meghaladta a 4 tonnát, ami egyedülálló eredmény. Három darab 20 kilogramm feletti hallal is megajándékozta a tó az V. NBBH-t: erre az eltelt évek alatt még nem volt példa. A verseny legnagyobb halát – egy 23,4 kilós példányt – a Balatoni Halgazdálkodás csapata akasztotta horogra.
A hullámzó, viharos Balaton sokszor állította a versenyzőket patthelyzetbe, de a csapatok kitartottak, és gyönyörű pontyokat fogtak.
Az északi part déli part elleni „elméleti” küzdelmében toronymagasan a déli part került ki győztesen. A végső eredménylista a verseny hivatalos oldalán olvasható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top