Magyarország kúl

19 éves magyar fiú a száguldó Európa-bajnok

Még csak 19 éves, de már Európa-bajnoki címet ért el kis Suzukijával Molnár Bendegúz autóversenyző. Csapatfőnöke szerint nagy jövő előtt áll.

Molnár Bendegúz a hétvégén a Hungaroringen lett a hat európai állomásból álló versenysorozat végső győztese, hangzott el az RTL Klub riportjában. A Swift Europe Cup sorozatban nevének megfelelően Suzuki Swift-ekkel indulnak, amelyeket megfelelően “kibelezve” versenyautókká alakítanak. A 19 éves magyar versenyző két futamon indult a hétvégén, és bár a másodikon csak bronzérmes lett, a teljes sorozatban ő érte el a legtöbb pontot, így megnyerte azt.

A fiatalember gyerekkora óta a motorok és az autók szerelmese. Édesapja 30 évig motorozott, ő négyévesen ült először kétkerekűre. 12 éves korában szimulátorra váltott, csapatfőnöke szerint ma is sokat gyakorol ezen  számítógépes eszközön. Koncentrálóképessége, tanulni vágyása miatt mestere úgy véli: nagy jövő előtt áll.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top