Magyarország kúl

Tiltakozás után örömünnep Fonyódon: marad a panoráma!

Fellélegezhetnek a Fonyódon élők és a nyaralótulajdonosok: eredményes tiltakozásuk miatt nem épül meg a vasút menti zajvédő fal, amely tönkretette volna a kilátást.

Eredményes volt a civil és önkormányzati tiltakozás, összefogás Fonyódon: a vasút mentén, a fonyódi hegy alatt megépíteni szándékozott, a Balatonra való kilátást eltakaró zajvédő fal a tervezett formájában nem fog megépülni, írja a hirbalaton.hu.

Megvédtük a fonyódi panorámát!A Vitorlás utcában tervezett zajvédő fal építése körül kialakult helyzetben az elmúlt 1…

Közzétette: Gabor Farkas – 2017. október 17.

Ezt írta ugyanis Farkas Gábor, a település alpolgármestere a fent is látható bejegyzésben: “A Vitorlás utcában tervezett zajvédő fal építése körül kialakult helyzetben az elmúlt 1 hónapban megszámlálhatatlan egyeztetés, levelezés, személyes találkozó, helyszínbejárás után örömmel mondhatom a legfrissebb információk alapján, melyet körzetünk országgyűlési képviselője Móring József Attila közölt, hogy az illetékesek figyelembe vették az általunk ajánlott alternatívákat a tervezett zajvédő fal ebben a formájában NEM FOG MEGÉPÜLNI! A probléma végleges megoldásáról a következő hónapokban fognak dönteni az általunk javasolt alternatívák figyelembevételével. Addig is a beruházás ezen része FELFÜGGESZTÉSRE KERÜLT!”

A bejegyzést hálálkodó kommentek özöne fogadta.

Az előzmény: komoly tiltakozást váltott ki a helyi lakók, nyaralótulajdonosok, szimpatizánsok és természetvédők körében a fonyódi hegy alatti zajvédő fal építésének megkezdése. A szeptember 23-án élőláncot alkotó tiltakozók elfogadhatatlannak tartották, hogy a dél-balatoni vasútfelújítás részeként magas zajvédő falat húzzanak fel a páratlan panorámájú szakaszon mindössze néhány ház kedvéért (amelyek lakói szintén nem kérnek a falból – derül ki a facebook bejegyzésekből), eltakarva a kilátást az arra járók, biciklizők, autósok elől. Az építkezés megkezdéséről értesülő polgármester azonnal kezdeményezte a munkák leállítását, és maga is részt vett a tiltakozó akción, virágültetésen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top