Magyarország kúl

A turisták szerint ezek a legnépszerűbb helyek Magyarországon

Toplista Magyarországról a turisták szemével.

Kíváncsiak voltunk, hogy látják a turisták Magyarországot, ezért körülnéztünk a Tripadvisoron. Feltérképeztük, hogy különböző kategóriákban mik kapták a legjobb értékeléseket.

A legnépszerűbb programok

parlamenti séta a kedvenc. Sokan az ország legszebb “házának” tartják az épületet. A második és a harmadik helyen a Halászbástya és a Szent István Bazilika végzett.

Andrew Shiva / Wikipedia

Történelmi emlékhelyek

A történelmi emlékhelyek között a Halászbástya jár az élen, elsősorban a kilátás miatt, de sokan kiemelték, hogy ennek köszönhetően remek randihelyszín.

Brian Adamson/Wikipedia

Múzeumok

Nagy és híres, mi? Fenét. A múzeumokat tekintve a turisták kedvence egy, a Nemzeti Galériához képest apró és különleges hely, a Budapest Pinball Museum. A  XIX. század flipperelődeitől a legmodernebb flipperekig minden időszak játékgépeit felvonultató, interaktív állandó kiállítást sokan Budapest legjobb helyének tartják.

www.flippermuzeum.hu

Emlékművek és szobrok

A pesti alsó rakparton található a bronzból készült cipők végeztek az első helyen. Megrázó és mégis felemelő ez a megoldás, ahogy emléket állítottak a nyilasterror idején Dunába lőtt embereknek.

Nikodem Nijaki /Wikipedia

Állatkertek

A Nyíregyházi Állatkert a legnépszerűbb, ezt a Fővárosi-, majd a Veszprémi Állatkert követi. Nyíregyházánál a Sóstói erdő is népszerű – dugig misztikummal.

Kertek

A gellérthegyi Filozófusok Kertje bűvölte el a legtöbb Tripadvisor értékelőt, többek közt ide vezető séta és a park különleges szobrai miatt. Dobogós helyen végzett még a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertje és a Nemzeti Botanikus Kert Vácrátóton.

Előadáshelyszínek

Az Operaház végzett az első helyen (toronymagasan), amit a Budapesti Operettszínház és a Művészetek Palotája követ.

PDXdj/Wikipedia

Vallási helyszínek

Itt a Szent István Bazilika lett a legnépszerűbb, utána pedig a Mátyás Templom és az Esztergomi Bazilika következik a sorban.

Dennis Jarvis/Wikipedia

Kastélyok

A magyar kastélyok kategóriában a Budai vár a legnépszerűbb, amit a Vajdahunyad Vár, majd a keszthelyi Festetics Kastély követ.

Civertan/Wikipedia

Festői sétálóövezetek

Az értékelők szerint Lillafüred a legfestőibb sétálóövezet. Ezután következik a Gozsdu udvar (azt nem igazán értjük, hogy hogy került ebbe a kategóriába), majd a pécsi Zsolnay Negyed.

Rodrigo/Wikipedia

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top