Magyarország kúl

Debreceni a világ egyik legjobb rendszergazdája

Világbajnokságot szerveztek fiatal szakmunkásoknak: a magyar csapat nagyon jól teljesített, ráadásul korszerű ágazatokban. Kiemelkedő lett a Debrecenben végzett Varga Ákos bronzérme.

Egy bronzérmet és kilenc kiválósági érmet nyertek a magyar versenyzők a fiatal szakmunkások világversenyén, a WorldSkills-en Abu-Dzabiban, ahol 51 szakmában mintegy 60 ország 1300 versenyzője indult. Csapatversenyben Magyarország a TOP teljesítő országok rangsorában – a versenyen szakmájában az első 25 százalékba bekerült versenyzők száma alapján – a 18. helyen végzett, az összes érem pontszáma szerint a 22. helyen zárt.

"Be van fejezve a nagy mű, igen. A gép forog, az alkotó pihen."

Közzétette: Ákos Varga – 2016. április 23.

A magyar csapat egyik legjobbja Varga Ákos informatikai rendszerüzemeltető volt, aki bronzérmet nyert.

Középiskolai tanulmányait Debrecenben, a Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakközépiskolában végezte, jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen tanul. Tagja volt a 2014-es Lille-i EuroSkills versenyen aranyérmet nyerő magyar informatikai csapatnak is.

A csütörtöki díjátadó ünnepségen Simon Bartley, a WorldSkills elnöke hangsúlyozta, hogy a versenyen indulók a világ legjobb szakmunkásai közé tartoznak, bajnokok, akár nyertek érmet, akár nem.

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke az MTI-nek  elmondta: optimizmusra ad okot, hogy a jövő iparágait megtestesítő szakmákban tudnak kiválóak lenni a magyar fiatal szakemberek, például az informatikában, webfejlesztésben, mechatronikában, hegesztésben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top