Magyarország kúl

Akkora gomba nőtt Pécs mellett, hogy a New York Times írt róla

Mérgező, de irtózatosan hatalmas gombát szedett egy család a Pécs környéki Hetvehelyen: a látvány annyira impresszív, hogy a világ egyik legrangosabb amerikai lapja is írt róla.

Magyar gombászról írt cikket a New York Times. Az amerikai lap a Facebookon bukkant Reisz Csaba fényképeire, amelyeken kislánya egy majdnem akkora légyölő galócával látható, mint ő maga, írja a 24.hu.

A New York Times megjegyzi, hogy Kelet-Európában hagyománynak számít a gombászás, van, akinek némi pluszjövedelmet jelent, Reisz Csaba viszont a munkahelyi stresszt piheni ki vele. Havonta többször meglátogatja a Pécs környéki erdőt, és megmutatja gyermekeinek a legszebb gombákat. Szeptember és november között a légyölő galócának van szezonja.

A mesebeli kinézetű gombát természetesen nem adja enni gyermekeinek. A lap azt írja, a légyölő galócának azért ez a neve, mert néhol az emberek tejbe aprítják, hogy odavonzzák vele a rovarokat, amelyek a méreganyagtól bekómázva a falnak mennek és elpusztulnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top