Magyarország kúl

Hogyan lettünk érmesek a vb-n, ha nincs is olajbogyónk?

Mint a jamaicai bobcsapat: olyan sportágban nyert bronzérmet a magyar csapat a világbajnokságon, amelyhez nem igazán fűződnek hazai hagyományok. Amire edzettek: olívabogyó-szedés.

Először rendezték meg az olívabogyó-szedő világbajnokságot, az Euronews híre szerint. A horvátországi Postirában nyolc európai ország és Új-Zéland csapatai mérték össze gyorsaságukat és ügyességüket: a négyfős együttesek kézi és gépi segítséggel végzett szedésben mérettek meg.

Az eseményen részt vett Magyarország is. Mi több, a közel 84 és fél kiló olívát begyűjtő  magyar csapat a harmadik helyen végzett!

– Ez egy remek hangulatú rendezvény. Amikor hallottunk az ötletről, úgy gondoltuk, itt kell lennünk, függetlenül attól, hogy nálunk gyakorlatilag nincsenek olajfák – mondta a magyar csapat kapitánya, Bárány Borbála.

Az olajbogyós tradíciókkal szintén nem rendelkező Hollandia lett a második (86,4 kg), a győzelmet a hazai, horvát együttes szerezte meg (107,6 kg).

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top