Magyarország kúl

Tudj meg mindent a Szabadkai Piacról!

Piacoznál egy jót és szívesen körülnéznél olyan áruk között is, amiket itthon esetleg nem kapni? Szabadkán a helyed.

Beszéltünk már arról, hogy Szabadka remek város, alig pár kilométerre a határtól, jelen írás viszont csak a piacra fókuszál.

Szabadka Szerbiában, Magyarország déli határától 10 kilométerre fekszik. A városnak a környező településekkel együtt 150.000 lakosa van: magyarok, horvátok, bunyevácok, szerbek és más nemzetiségűek lakják. Városnézésre, kirándulásra is érdemes kilátogatni a ide, de sokan a piac miatt mennek, máris mutatjuk, hogy miért.

A Szabadkai Piacon hatalmas területen kínálnak friss élelmiszereket, húsokat, zöldségeket, gyümölcsöket. jó minőségű ruhákat és cipőket valamint lakberendezési cikkeket a hazainál jóval kedvezőbb áron. Több mint 10000 árucikk, mintegy 1500 piaci asztalon és 200 üzletben – hirdetik.

Egy egyszerű, de óriási piacot kell elképzelni gazdag választékkal, ahova érdemes ellátogatni nagy bevásárlás vagy akár csak nézelődés céljából is, mivel sok érdekességet látni. Szabadkán sok magyar él, szinte minden ki van írva magyar nyelven is, az árusok beszélnek magyarul, sőt szerb dínárt sem muszáj váltani, mert a legtöbb helyen a forintot is elfogadják.

Érdemes megkóstolni a helyi finomságokat, például a bureket, ami kerek edényben kisütött tésztaszerűség sonkával vagy túróval töltve.

Pinterest

undefined

A Szabadkai Piac a hétfői szünnap kivételével minden nap 6 és 14 óra között tart nyitva. Saját parkolóval rendelkezik. A pontos címe: Szabadka, Zombori út 77-79.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top