Magyarország kúl

Egy pillanatra félrenézel, és már ki is rakta a Rubik-kockát

Új világrekordere van a bűvöskockának egy dél-koreai fiú személyében, alig egy hónap után vert rá a korábbi bajnokra. Lábbal is ki lehet rakni a kockát, ennek is van csúcstartója.

SeungBeom Cho a neve annak a dél-koreai fiatalembernek, aki a Rubik-kocka világbajnokságon 4,59 másodperc (!) alatt végezte el a feladatot. A videón látszik az elképesztő sebesség, amellyel 1 tizedmásodpercet rávert az előző rekorderre, Patrick Ponce-ra, aki szeptemberben állította be a korábbi csúcsot.

Magyarország legismertebb találmányának megoldásából, a Rubik-kocka kirakásból 1982-ben rendeztek először versenyeket, az egyiket beállított 17,02-es rekordot 2003-ig nem tudták megdönteni. A legújabb időeredményhez képest ez csigalassú, de azért a többség számára ma is elérhetetlen tempó. Van egyébként rekordja a lábbal való kirakásnak is, ez alig több mint 20 másodperc. Csak gyakorlás kérdése…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top