Magyarország kúl

Izgalmas homlokzatú lakótömbbel szépül Pest

A sok egyforma, újépítésű társasház közt feltűnő újdonságot jelent egy budapesti tömb izgalmas, geometriai homlokzata. Az épületet ráadásul "digitálisan kulcsrakész" módon akarják átadni.

Illusztráció: pestihazak.hu

Pörögnek az építkezések, közben pedig szépen csendben elhalálozik a magyiterrán stílus, örül a két trendnek a Forbes.hu. Mindkettőnek megfelel egy új, 13. kerületi épülettömb hullámzó geometriájú homlokzata. A Green Court Residence az elmúlt évek tucattervei között kifejezetten izgalmas jelenségnek tűnik.

Az együttes egy irodaházat, két lakóépületet és az általuk körülölelt parkot foglalja magába. A 8 emeletes tömb első üteme – egy 134 lakásos társasház – jövő ilyenkorra készülhet el.

Illusztráció: pestihazak.hu

Az épület dinamikus megjelenését elsősorban az erkélyek különleges korlátmegoldása adja. A leírások szerint a korlátok pálcáinak rendje belülről teljes átlátást biztosít, ugyanakkor az okos kiosztásnak köszönhetően kívülről akadályozza majd az átlátást, így növeli a teraszok intimitását.

„A tervezéskor a legfontosabb cél nyitott, kifelé kommunikáló, több irányból átjárható, befogadó karakterű épület létrehozása volt. A sok zölddel elképzelt tömbbelsőbe minden irányból be lehet látni, meg lehet tapasztalni. A több szinten egybenyitott közös belső terek, közlekedők világosak, igényes kialakításúak, azzal az ambiciózus céllal, hogy a jószomszédi viszonyok kialakulását katalizálják”

– mondta Hartvig Lajos, az épület tervezője.

Az alsó szinten üzlethelyiségek, a tömb belsejében pedig elegáns belső átrium kap helyet, a szellős elrendezés erősítésére pedig az épületegyüttest két irányból gyalogos sétányok törik meg. A belső tér végső kialakítását Demeter Nóra Ybl-díjas belsőépítész végezte.

Illusztráció: pestihazak.hu

A társasház innovatív, úgynevezett digitálisan kulcsrakész szemlélettel készült. A garázs valamennyi parkolóhelyéhez elektromos autótöltési lehetőség tartozik majd, egyéni mérési lehetőséggel. Emellett számos technológiai szolgáltatás teszi komfortossá a lakók életét, mint a teremgarázsban is működő mobilhálózat, a távolról leolvasható mérőórák és a recepciónál biztosított ingyenes és biztonságos wifi.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top