Magyarország kúl

Angyalbőrben minden kicsit más volt

Katonák, humor, szarkazmus és szállóigék – Ilyen volt a katonaélet a rendszerváltás idején!

Hogy kik laktak a sorozat fő helyszínén, a laktanyában? Egy hárfaművész, egy szerb fegyvermániás, egy hentes, az ügyeletes szerencsétlen, és egy alkoholista laktanyai orvos – de a lista távolról sem teljes! Az Angyalbőrben az egyik legnézettebb hazai gyártású sorozat  volt a ’90-es években.

A katonákról szóló tévéfilmet még a rendszerváltás előtt forgatták, de műsorra csak azt követően, 1990-től tűzték, éppen ezért utómunkálatokra volt szükség, hogy az olyan szavakat, mint az elvtárs, vagy a Néphadsereg utószinkronizálják.

A Pultos lányok: Lilla és Csilla
Forrás: Youtube

Usztics Mátyás, mint a vaskalapos Karádi őrmester, Bárdy György Tabajdi ezredes szerepében, Kálid Artúr a hárfaművész, Szerednyei Béla a szerb fegyvermániás, és Faragó András, a Mamut becenévre hallgató hentes jellegzetes karakterei voltak a sorozatnak.

Talán sokan már nem is emlékeznek, de a sörözőben, ahová a katonák jártak, a pultos lányokat a Pa-Dö-Dő együttes tagjai, vagyis Lang Györgyi és Falusi Mariann alakították. A sorozat kultikus zenéjét  a csikidam királya, Szikora Róbert és a Mohó Sapiens szerezte.

Az Angyalbőrben főcímdala:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top