Magyarország kúl

Végre! Lebontják a Corvin áruház rémes burkolatát!

A legtöbben csak képről láthatták a fővárosi Blaha Lujza tér jellegzetes épület, a Corvin áruház eredeti homlokzatát. Hamarosan élőben is megtekinthetik.

A Corvin áruház napjainkban (MTI-fotó: Jászai Csaba)

A mai vásárlók közül már kevesen emlékezhetnek arra, hogyan is nézett ki a Corvin áruház eredeti pompájában. Ez megváltozhat, ugyanis elbontják a Corvin áruház Blaha Lujza tér felőli burkolatát – erről a józsefvárosi képviselő-testület döntött, írja a hvg.hu. A nyolcadik kerületi rendeletről a Fővárosi Blog számolt be.

A szocializmus korszakára emlékeztető burkolatot hatósági végrehajtás keretében bontják el, az önkormányzat önként vállalja a feladatot, amelyre 22 millió forintot különítenek el az általános működési tartalék terhére.

A 91 éve átadott nagyáruház eredeti, klasszicizáló homlokzata az 1956-os forradalomban szenvedett súlyos károkat, emiatt 1966-ban fedték le a most is látható alumíniummal. Az ideiglenes megoldás aztán úgy maradt, bár már a kezdetekkor sem aratott osztatlan tetszést.

A döntés nem szól arról, felújítják-e a sérült homlokzatot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top