Magyarország kúl

Hotel Ezüstpart: védett marad egy lakópark közepén

Bár a siófoki Hotel Ezüstpart bezárt, ingóságait kiárusították, mégsem bontják le: védetté nyilvánítják, és izgalmas lakóparkkal veszik körbe.

Bezárták Siófok egyik ikonikus szállodáját, a Hotel Ezüstpartot. A WeLoveBalaton.hu híre szerint a Divinus Ingatlanbefektetési Alap vezérigazgatója elmondta, mi lesz a legendás épület sorsa.

Kiderült, hogy az ismert homlokzatú szálloda az év végére – építészeti jellege és kortörténeti jelentősége miatt – helyi védelem alá kerülhet, ezért nem dózerolják le, viszont szerkezetig visszabontják, majd balatoni panorámás lakásokat alakítanak ki benne. A két tízemeletes épületet övező kiszolgáló létesítményeket elbontják, ezek helyén új építésű exkluzív apartmanokat és penthouse lakásokat hoznak létre. Látványtervek még nem készültek a beruházásról.

A tervek szerint az egykori szállodakomplexum helyén több szolgáltatás is helyet kap majd: wellness részleget és fine dining éttermet alakítanak ki, szabadtéri és beltéri játszóházat építenek, de fitneszterem és szabadtéri edzőgépek is lesznek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top