Magyarország kúl

Űrgammák – Schmuck Andor szürreális sorozata a ’90-es évekből

Haldor-01 űrhajóval Dexter parancsnok diákokat rabol el Budapestről, hogy segítsék népe galaktikus egyesülését. "Itt megkapsz mindent, amit nem akarsz!”

Az Űrgammák a Nemzeti Alaptantervre húzott ifjúsági sorozat  volt, célként megjelölve, hogy a tiniket jobban érdekeljék a természettudományok, mint mondjuk az, hogy éppen melyik fiúba vagy lányba szerelmesek. A terv nem feltétlen jött be, és a Schmuck Andor vezette, a sorozathoz kötődő Xénia Láz Egyesület is hanyatlásnak indult a Haldor-01 űrhajóval együtt.

A Xénia láz és Szulák Andrea
Forrás: Youtube

A történet szerint a xinek és a dexek valaha egy nép volt, de szétszakadtak, az újraegyesülésüket a drakvúfok ellenséges galaktikus támadásai akadályozták.

A feladat megtalálni az univerzum istennőjét, Xéniát, aki az egyesülést segíti – és persze az elrabolt diákok, akik iskolai matek, kémia, fizika és biológia tudásukkal járulnak hozzá a sikerhez.

A sorozathoz készült zene is Eördögh Alexa, Szulák Andrea, az FLM és az Ámokfutók közreműködésével. Nosztalgiázz, megéri!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top