nlc.hu
Magyarország kúl
Jótékonyság borvásárlással? Ide vele!

Jótékonyság borvásárlással? Ide vele!

Segíthetünk úgy jó ügyet, hogy közben kellemesen borozunk? Mostantól lehetséges, mivel megjelent egy korlátozott példányszámú palacksorozat, amelynek címkéit autisták alkotásai alapján készítették.

Közzétette: Autistic Art Alapítvány – 2017. november 14.

Különleges köntösbe öltöztek a borosüvegek: a Bolyki, az Etyeki Kúria, a Gilvesy, a Luka, a Konyári és a Vylyan borászatok palackjait autizmussal élő fiatalok színes, vidám rajzai díszítik, írja a Szeretlek, Magyarország.

A limitált példányszámú borok az Autistic Art Alapítvány és a résztvevő borászatok együttműködésé keretében születtek meg és egy jó ügyet szolgálnak: az önálló életvitelre nem képes, autizmussal élőknek segítenek emberhez méltó, teljes életet élni.

Bella Viktória, az Autistic Art Alapítvány ügyvezetője elmondta: „A kutatások szerint mára minden 68. ember autizmussal él. Ez az egyik leggyorsabban növekvő fogyatékosság. Sokan közülük önálló életvitelre nem képesek. Őket segítik a lakóotthonok, melyek viszont folyamatosan nehéz anyagi helyzetben vannak. Az Autistic Art Alapítvány pedig ezt a tíz, civil fenntartású lakóotthont támogatja már 10 éve”.

Közzétette: Autistic Art Alapítvány – 2017. november 14.

Az otthonokban több mint 200 fiatalt látnak el, akik itt közösségben élhetnek, alkothatnak, dolgozhatnak a képességeiknek megfelelően. A lakók számára ezek az otthonok jelentik a biztonságot és sokszor a második családot is.

Az Autistic Art egyik célja, hogy megmutassa: autizmussal élő fiatalok közreműködésével is készülhetnek minőségi, művészi értékkel bíró termékek. A különleges művészeti foglalkozások pedig terápiaként és egyedi forrásteremtésként is működnek.

A program az országban egyedül ad művészetterápiás foglalkozást kortárs művészeti szemlélettel. A foglalkozásokra nagy szükség van, hiszen az autizmussal élők jellemzően nem összefüggésekben, kontextusban gondolkodnak, sokkal inkább képszerűen. 40 százalékuk például egyáltalán nem beszél. Azok a fiatalok, akik kevéssé tudják kifejezni magukat, a rajzaikkal megmutathatják, hogy zártságuk mögött ki is rejtőzik valójában.

Közzétette: Autistic Art Alapítvány – 2017. november 14.

A művészeti foglalkozásokon születő rajzokat jótékonysági aukciókon és kiállításokon mutatja be az alapítvány, és a kiemelkedő alkotások jelennek meg az Autistic Art designmárka minden egyes termékén.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top