Magyarország kúl

Ki a legismertebb mozis gátőr? Jön a nagy magyar filmteszt

Országos online tesztsorozat indul, mint az elmúlt négy évben mindig, amelyben diákok mérhetik össze tudásukat a magyar filmekről.

Pelikán és Virág elvtárs

Novemberben indul a Diákújságírók Egyesülete (DUE) által 2013 óta minden ősszel meghirdetett tesztsorozat, írja a Médiapac.com. A diákoknak szóló Nagy Magyar Filmteszttel – mely a Magyar Nemzeti Filmalappal együttműködve jött létre – azonban idén találkozhatunk először. A megszokott módon ez is egy három fordulóból álló vetélkedősorozat, melynek első szakasza online zajlik, a legügyesebbek pedig továbbjuthatnak a későbbi fordulókra. A tesztet bárki kitöltheti, de a versenyben csak a 14-20 éves kor közöttiek vesznek részt. A szervezők célja, hogy a megadott korosztályból minél többen jelentkezzenek olyanok, akik érdeklődnek a magyar filmek iránt, vagy csak szeretnék próbára tenni tudásukat a témában.

A tesztekkel egyrészt szeretnék a klasszikus és új magyar filmeket népszerűsíteni, valamint a fiatalok filmes ismereteit is bővíteni. A kérdéseket szakmabeliek írják és lektorálják, hogy a lehető legátfogóbb képet adják a magyar filmek legjaváról. Az online teszten mindenki 24 kérdést kap – képeset és szövegeset egyaránt – melyek mindegyikére 40 másodpercet szánhat és a legvégén az eredménnyel együtt láthatóvá válnak a helyes válaszok, így a hibákból tanulni is lehet. A kitöltésben segítenek a DUE honlapjára folyamatosan feltöltött tartalmak is, melyekből hasznos információkat gyűjthetünk.

Az online teszt számítógépen és okostelefonon is elérhető november 15-től egészen 2018. január 31-ig.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top