Magyarország kúl

Népmesei ház kapta meg a média építészeti díját

Egy piliscsabai családi ház kapta a legtöbb elismerést az építészeti médiadíj gáláján, de elismerést kapott a Palatinus fürdő rekonstrukciója és egy finn skanzen is.

Népi építészet 2.0. Volt egyszer egy ember, ki előtte legény volt, az előtt meg gyermek. Mikor aztán apa lett, házat…

Közzétette: epiteszforum.hu – 2017. szeptember 26.

Négy elismerést, köztük a legjobb épületét is elnyerte a Média Építészeti Díjának gálaestjén Őrfi József XXI. századi népmesébe illő piliscsabai családi háza, amit ő maga bővített ki, a tervezést és a kivitelezést is ő végezte, írja az Index. 13. alkalommal gyűlt össze a médiazsűri, hogy az elmúlt év legjobb épületeit és építészeti terveit díjazza.

Őrfi Népi építészet 2.0 nevű épülete kapta a legjobb épület elismerését a médiazsűritől. A tervezésnél fontos szempont volt az olcsó anyagok használata, amivel Őrfi a szakmai bírálók tetszését is elnyerte.

Terv kategóriában a 2017-es díjat Takács Gyula vette át a finnországi Seurasaari skanzen fogadóépületének a tervével. Két éve kifejezetten azért költözött Finnországba, hogy teljes mélységében megismerhesse a finn faépítészetet.

A zsűri különdíját a Palatinus fürdő rekonstrukciójával az Archikon nyerte.

A médiazsűri mellett a közönség is kiválasztott egy győztes épületet, illetve tervet: a rendezvényen résztvevő közönség szavazatai alapján a megvalósult épületek közül Vas Norbert, Pozsár Péter és Varsányi András algyői családi háza nyert, míg a tervek közül Takács Gyula finnországi skanzenépülete kapta a közönségdíjat.

Idén másodjára adták át a Lechner Tudásközpont Legjobb 1945 után Épült Épület Rekonstrukciója Különdíját, amelyet Flachner Szilvia és csapatának munkája, a keszthelyi Vasútállomás nyert meg.

A díjat az epiteszforum.hu azzal a céllal hozta létre, hogy az építészetet közelebb hozza és érthetővé tegye a laikusoknak is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top