Magyarország kúl

Hipermodern városnegyedet építenek a WestEnd mellé

Irodák, áruházak, lakások és szálloda: hipermodern és óriási negyedet épít a Demján Sándor-féle Gránit Pólus Budapesten, a WestEnd bevásárlóközponti melletti üres területen.

Budapest és egyben Közép-Kelet-Európa legértékesebb és legfrekventáltabb területén tervez fejlesztést a Gránit Pólus, írja a Forbes.hu. A nyugati városközpont a következő évekre tervezett legnagyobb volumenű magán ingatlanfejlesztés a régióban. Az új városnegyedben irodák, kereskedelmi egységek, lakások és egy szálloda épül.

A WestEnd City Center szomszédságában található 94 ezer négyzetméternyi telekre 320-450 ezer négyzetméternyi új városnegyedet álmodott meg a Gránit Pólus.

A már a Z-generáció igényeit is figyelembe vevő, legkorszerűbb „smart city” koncepció alapján tervezett ingatlanfejlesztés hatalmas, közel 2 hektáros parkot is magában foglal, ahol a szolgáltatások, a vendéglátás és a szórakoztatás kiemelt szerepet kapnak. A fejlesztő úgy fogalmaz: „az új városnegyed nemcsak Budapest legvonzóbb és legértékesebb lakó- és munkakörnyezete lesz, hanem új turisztikai látványosságot és célpontot is jelent a fővárosnak”.

A WestEnd környéke napjainkban (MTI-fotó: Földi Imre)

A városnegyed sokszínűségét az egyes épületeket tervező más és más építészeti irodák garantálják. A tervek szerint akár már 2018 utolsó negyedévében sor kerülhet az alapkőletételre.

Az új fejlesztés előzménye, hogy Demján Sándor és Csányi Sándor kivásárolták a Gránit Pólusból a magyar száramzású, de kanadai állampolgár Peter Munkot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top