A heti menüben természetesen olyan tételek is szerepelnek, mint a
- pörkölt,
- a húsleves,
- a rakott kel,
- a rakott krumpli,
- a sült csirke vagy
- a gulyás,
de manapság már olyan extrább fogások is díszítik az étlapot, mint a
- tonhalas tészta,
- a gyros csirke zöld salátával, vagy
- a teljes kiőrlésű kenyér.
Utóbbiak az elmúlt 10 évben kerültek be az iskolai menü-rotációba, érdekes is lenne egy olyan statisztikát látni, ami megmutatja, hogy hány másodikos elemis falja fel a Pasta al tonnót, ha például azt eddig otthon sem ette meg, és első osztály óta az amúgy sem túl változatos étkezése még egysíkúbbá laposodott.
Érthető, hogy a napi tornaórán túl a gyerekeket próbálják az étkezés szempontjából is az egészség felé vinni, és pont ezért merült fel a kérdés, hogy ez itt mégis mi az istennyila?
Magyarországon már évek óta tart a gasztroforradalomnak titulált étkeztetési fejlődés (felzárkózás Európához), de talán még a Laza Palás Bíró Lajos sem tudná egyből, hogy mit takar a
kakaó krémes kukorica rúd.
Segítségül hívtuk az internetet, de még előtte körbekérdeztünk, hogy mi lehet ez, többen a müzliszeletre asszociáltak, csak úgy vélték, ez a nyakatekert neve.
Tévedtek,
mivel ez külsőleg lehetne például a Milky Way Crispyjének egy másik változata, de nem az: ez az Alaska gluténmentes kukorica rudacska, amit egy halom egészséges élelmiszereket forgalmazó üzlet árul.
Szavazz: