Magyarország kúl

Egymillió balesetmentes kilométer után vált hőssé a buszsofőr

Tatabánya egyik legjobb buszsofőrjének ismerik Klock Mártont, aki immár a város (és az internet) hősévé vált, amikor kigyulladt az általa vezetett jármű.

Tatabányán csütörtök reggel kigyulladt egy busz. A sofőr, Klock Márton biztonságban leszállított mindenkit a járműről, majd maga kezdte oltani a tüzet, írja a kemma.hu. A Facebookon sokan kívántak jobbulást neki, kiemelve és elismerve hősiességét, volt, aki a város „legemberségesebb sofőrjének” nevezte. Többen kiemelték annak a fiatalnak a lélekjelenlétét is, aki, amint észlelte a tüzet és a füstöt, jelzett a sofőrnek.

A 48 esztendős sofőr egyébként az estét már otthon töltötte, a kemma.hu-nak elmondta, hogy már hazaengedték a kórházból, ahova, füstmérgezés gyanújával szállították. Mint megtudtuk, 1990 óta dolgozik a busztársaságnál, mindvégig a tatabányai helyi járaton teljesített szolgálatot.

Pruzsina Alice, a KNYKK Zrt. kommunikációs és marketing főmunkatársa elmondta: a buszsofőr több mint egymillió kilométert vezetett baleset nélkül, kollégái megbízható, határozott munkatársként ismerik, aki természetesnek tartja, hogy autóbuszvezetőként felel az utasok biztonságáért, illetve munkaköréből adódóan ilyen esetekben elsődleges az utazóközönség mentése.

– Társaságunk minden kollégát jutalmaz, aki a rendkívüli eseteket ilyen kiválóan kezeli. Így munkatársunk is elismerésre számíthat vezetői részéről – tette hozzá Pruzsina Alice, akitől azt is megtudtuk, hogy autóbusz-vezetőik félévente vesznek részt képzésen, ahol minden, az elmúlt időszakban előfordult krízishelyzetről, balesetről szó esik, végigbeszélik azokat, feltehetik kérdéseiket a közlekedési központ illetékes szakemberei felé. Így saját kollégáik példáján, esetismertetésén keresztül is felkészülhetnek a hasonló, sajnálatos balesetekre, illetve azok helyszíni kezelésére.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top