Magyarország kúl

Banánhiány idején Tibi bácsi is kiéhezett

A Barkason érkező banánszállítmány és a mohó Tibi bácsi esete 1987-ből.

A 3 kívánság  gyerekkorunk  egyik kedvenc retro tévéműsora  volt, és amellett, hogy sok, akkor még kuriózumnak számító kívánságot teljesített, meg nem tervezett vicces pillanatokkal is megörvendeztetett.

Az egyik ilyen emlékezetes eset egy 1987-es kívánság  a banánhiány idejéből, amikor egy bonyhádi kisfiú, Petike, nem mást, mint banánt kért. A kívánság Dévényi Tibi bácsit  is láthatóan felvillanyozta, aki egyfajta hangulatfelelősként igyekezett felfűteni a bonyhádi vásárló közönséget. A vidéki ABC-ben kígyózó sor állt a banán szállítmány hírére, ami egy csodálatos Barkason érkezett a Banános Joe zenéjére. Retro  a köbön!

Amint a kisfiú  átvette a 6 kg banánt, és a megilletődöttségtől jóformán megszólalni sem tudott, Tibi bácsi már túrt is bele a barna papírzacskóba, kivett egy banánt, és beleharapott, majd sajátságos minőségellenőrzése után a megilletődött gyerek  is elmajszolt egyet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top