Magyarország kúl

Felvételek tucatjait sűríti egyetlen zseniális képbe a Dobogókő fotósa

Kaszás Gergő fotós különleges, hosszú, éjszakai és napfelkeltés expozícióról ismert. Ezúttal olyan különleges felvételeket osztott meg oldalán, amelyeken vagy 40 percnyi exponálást vagy éppen 50 kattintást sűrített egyetlen fényképbe.

A tegnap este készült Dobogókői sorozatom első képe 40 percnyi expozíciót tartalmaz. Sajnos vagy nem sajnos nem volt…

Közzétette: Kaszás Gergő Photography – 2017. december 3.

A dobogókői fotósorozat első képe 40 percnyi expozíciót tartalmaz, írja Kaszás Gergő. “Nem volt tiszta az égbolt és így a rohanó felhők is csíkot húznak nem csak a csillagok.”

A Dobogókői kilátónál készült sorozatom második képe egy panoráma fotó.A fotó 51db álló tájolású képet tartalmaz. Ezt…

Közzétette: Kaszás Gergő Photography – 2017. december 4.

A dobogókői kilátónál készült sorozat második képe egy panorámafotó, ahol leírja a készítés technikáját is (ld. a kép alatt). A természetfotós hozzáteszi: “a kép érdekessége amellett, hogy a teljes kilátó látható rajta 360°- ban az a Hold körüli haló jelenség. Régen nagyszüleink erre a jelenségre mondták, hogy udvara van a Holdnak!
Ezeknek a jelenségeknek több típusa létezik, azonban mindet a 8–12 km magasban képződő fátyol- és pehelyfelhőkben levő jégkristályok okozzák a felső troposzférában. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top