Magyarország kúl

Dr. Bubó, az erdő agglegény pszichológusa

Megalomán bolha, részeges disznó, hipochonder liba – néhány felejthetetlen paciens dr. Bubó praxisából!

Dr. Bubó bagoly doktor hivatása az állatok gyógyítása, aki afféle mentálhigiénés szakembernek tartja magát.  De a legtöbbször a szándék kevés: a tölgyfa belsejében berendezett rendelő orvosa általában mellétrafál a diagnózisokkal, így a kezelések után a negatív emberi tulajdonságokat megtestesítő rajzfilm  karakterek tovább élnek komplexusaikkal.

Az uhu orvos hűséges kolleginája, a tekintélyes méretekkel rendelkező Ursula nővér, aki reménytelenül szerelmes az ő kis bagolydoktorába. Dr. Bubó azonban megrögzött agglegény, aki a házaséletnél a nyugalmat és a jó szivarokat sokkal többre értékeli.

“Feltűnési viszketegséged akkor múlik, ha a másikét kell vakarnod.”

A társadalomkritikával és szójátékokkal erősen fűszerezett sorozatot  utánozhatatlan humora miatt szerettük. Elég csak a féltékeny szarvasra, a kisebbrendűségi komplexussal küzdő elefántra, vagy a falánk vízilóra gondolnunk. Mindannyian emlékszünk a Szügyészségre, ahol a rókák rókátorként munkálkodnak, dr. Bubó öreg barátjára és egyben általános iskolai osztálytársára, az Erdőrség vezetőjére Sólyom őrmesterre, és a lúdtalponállóra, vagyis a kocsmára.

“A baj akkor válik jelentéktelenné, ha a beteggel egy nagyobbat is sikerül beszereztetni.”

Nepp József Romhányi Józseffel együtt írta az eredetileg felnőtteknek szóló retro  mesét, ami a ’70-es, ’80-as években a gyereket  is szórakoztatta.

A féltékeny szarvas:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top