Magyarország kúl

Elolvadsz a kéthetes debreceni zsiráfkölyöktől!

450 napig vemhes egy recés zsiráf, de a végeredmény imádnivaló: ma láthattuk először a kis kölyköt, aki már most embermagas, mégis alig áll a lábán.

A recés zsiráfkölyök (MTI-fotó: Czeglédi Zsolt)

December 7-én a nagyközönségnek is bemutatták a két héttel ezelőtt született recés zsiráfcsikót (Giraffa camelopardalis reticulata) a Debreceni Állat- és Növénykertben, írja a Cívishír.hu.

A Szilveszter és Emma frigyéből született zsiráf mintegy 450 napnyi vemhesség után, november 22-én látta meg a napvilágot. A zsiráfoknál az ellés több kockázattal is jár. A korábban már anyai tapasztalatokat szerzett 8 éves Emma a szerencsés ellést követően sem neveli kicsinyét, ezért az állatápolók végzik a gondozását. A kéthetes életerős zsiráfcsikó szülei mellett a kifutóban már látható.

MTI-fotó: Czeglédi Zsolt

Születésével 165 egyedre nőtt az európai recés zsiráf állomány. A Magyarországon csak Debrecenben látható recés zsiráfok az európai fajmentő program keretében 2006 óta élnek a Nagyerdő fái alatt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top