Magyarország kúl

A természetjárók és bringások Paradicsoma leszünk

Vadonatúj turistautak épülnek, a kerékpáros hálózat is jelentősen bővül a következő esztendőkben kormányzati tervek szerint. Mire számíthatunk?

Vár a természet! (MTI-fotó: Balázs Attila)

A következő években 10 új vasalt – létrákkal, lépcsőkkel, hidakkal, fémkábelekkel felszerelt – út épülhet, barlangi turistautak jönnek létre és minden korábbit meghaladó mértékben bővülnek a kerékpárutak. Megújul a Balaton-kör, kijelölték többek között a Győrt Pannonhalma, Csesznek, Zirc és Veszprém érintésével a Balatonnal összekötő, a Keszthely és a Fertő-tó, valamint a Budapest és Balaton közötti bicikliutat, Rajkától Budapestig kerékpározható lesz az Atlanti-óceánt a Fekete-tengerrel összekötő EuroVelo 6. Emellett a Börzsönyben és a Mátrában erdészeti utakat is alkalmassá tettek kerékpáros túrázásra.

2 hét múlva befejeződik az eplényi és a mátraszentistváni sípályák fejlesztése – így már a most induló szezonban használhatók lesznek – az Országos Kékkörben pedig a kormány további fejlesztési lehetőségeket lát.

A Kékkör felújítását az erdőgazdaságok és a nemzeti parkok segítségével végzik. A több mint 2500 kilométeres túraútvonal hibáit folyamatosan felmérik és kijavítják, ezen túl kilátók és turistaházak korszerűsítésében is részt vesznek és hátrányos helyzetű településeket is bekapcsolnak a turistaforgalomba.

Az elmúlt években országszerte 38 új kilátó, 27 turistaház és 13 erdei iskola épült, 31 kilátót, 79 turistaházat és 24 erdei iskolát újítottak fel.

(via MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top