Magyarország kúl

Kettős fronttal csap arcon mindenkit az időjárás

Eső, beborulás, erős szél, kettős fronthatás: ami csütörtökön még jó volt az időjárásban, az mind a múlté. Csuda kellemetlen lesz a munkahét zárása.

Hazánkban pénteken délelőtt észak felől tovább növekszik a felhőzet, északon erősebben, máshol változóan felhős lesz az ég, írja a HáziPatika.com. Északon szórványosan várható gyenge eső. Délután tovább növekszik, vastagszik a felhőzet, a legtöbb helyen beborul az ég. Sokfelé várható eső, zápor, helyenként kiadós csapadékra kell készülni. A szél napközben erős délnyugati lesz.

A hőmérséklet csúcsértéke 5, 12 fok között alakul. Késő este 3, 9 fok lesz.

Pénteken markáns kettősfronti hatás érvényesül, a változékony, csapadékos időben sokak komfortérzete romlik. Az arra hajlamosaknál fejfájás, légzőszervi panaszok és keringési rendellenességek léphetnek fel, többen vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak. Az ízületi bántalmak felerősödésére is készülni kell. Többen emésztési zavarokra, puffadásra panaszkodhatnak, emellett izom- és hasi görcsöket is tapasztalhatunk. A szabadban jelentősen romlik a hő- és komfortérzet, kellemetlen lesz a kint tartózkodás.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top