Magyarország kúl

Fronttal kezdődik a melegedés!

Enyhülésnek mondja a meteorológia, ami ma indul, de egyelőre csak kellemetlen tüneteket okoz. Viszont tényleg sokkal melegebb lesz.

A Kárpát-medence egy nyugat-európai ciklon előoldalára kerül, írja a met.hu. Erős déli áramlással többnyire nedves, és több fokkal enyhébb levegő érkezik térségünk fölé. Az ország nagyobb részén átlag feletti maximum várható.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5 és +5 fok között valószínű, fagypont alatti minimum az Északi-középhegység térségében és a keleti országrészben lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn többnyire 9 és 14, az ország északkeleti harmadán 3 és 8 fok között várható.

Távolabbi kilátások keddtől péntekig:

Borult és kevésbé felhős időszakok váltják egymást, több alkalommal várható eső, zápor, pénteken jelentős mennyiségű csapadék is hullhat. Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 80 százalékán valószínű.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet kedden általában 4 és 11, szerdán és pénteken 1 és 8, csütörtökön -3 és +3 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 10 és 18, később többnyire 4 és 10 fok között alakul.

 

A nyugat-európai ciklonrendszer előtt szokatlanul meleg levegő érkezik a Kárpát-medence fölé. Az időjárás a melegfrontérzékenyeket terheli meg különösebben, legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. Hamarabb elfáradhat, kifáradhat a szervezet, ezáltal a teljesítőképességben egyfajta csökkenés tapasztalható mind a munkában, mind pedig a járművezetéseben. Gyakoribbá válhatnak a lázas állapotok, illetve a gyulladásos és fertőző betegségek fellépése.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top