Magyarország kúl

Durva péntek lesz: kettős front és karácsony előtti forgalom az utakon!

Fokozott balesetveszélyre figyelmeztet a humánmeteorológia, és nem elsősorban a csúszós utak miatt. A kettős front kikészítheti az idegeinket és a figyelmünket a volánnál! Ráadásul a bevásárlások miatt amúgy is tömegek vannak az utakon.

Hazánkban pénteken délelőtt erősen felhős, borult időre van kilátás, írja a HáziPatika.com. Hosszabb-rövidebb megszakításokkal többfelé várható eső, zápor. Délután folytatódik a borongós, csapadékos idő, számottevő napsütés nem valószínű. A szél napközben erős déli lesz.

Hajnalban 1, 7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 4, 13 fok között alakul. Késő este 3, 10 fok lesz.

Pénteken egyre erősödő kettősfront hat a szervezetre. A vérnyomásproblémák és a keringési zavarok erősödésére lehet számítani az arra érzékenyek körében, emellett fejfájás és ingadozó komfortérzet is jelentkezhet. A nap első felében inkább a gyulladásos, délután nyugaton már a görcsös panaszok kerülnek előtérbe,csökken a koncentrálóképesség is. A szélre érzékenyek szintén fokozódó tünetekre készüljenek. Az érzett hőmérséklet több fokkal a mért értékek alatt alakul.

Ilyen időszakokban a vezetők figyelmetlensége miatt nő a balesetveszély: nagyon vigyázzunk az utakon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top