Magyarország kúl

Új Duna-hídnak hívják majd az új Duna-hidat

Budapest új Duna-hidat kap, amelynek új nevén nem sokat gondolkodtak. A környezetre is tekintettel lesznek a 2x3 sáv tervezésekor.

Térképen az új híd térsége, pirossal jelölve a Galvani utca, amelynek vonalában épül (fotó: Google Earth)

Új Duna-híd lesz a neve a Galvani utca – Illatos út vonalában megépítendő új hídnak, a korábbi dokumentumokban szereplő Galvani-híd helyett, továbbá több közúti finanszírozásról is döntött a kormány, írja a napi.hu.

A Magyar Közlönyben megjelent határozat újra megerősíti azt – amit korábban több határozatban is megtett a kormány -, hogy a Galvani utca – Illatos út vonalában épüljön egy új – a kötöttpályás közlekedéssel együtt 2×3 forgalmi sávos – Duna-híd. A tervezést megelőzően nemzetközi tervpályázatot kell hirdetni (erre is volt már korábban határozat).

Akapcsolódó úthálózat tervezését úgy kell megvalósítani, hogy az  figyelemmel legyen a  fejlesztéssel érintett természeti értékekre, a zöldfelületek és a környék lakói életminőségének megőrzésére, javítására. Ezért a tervezés során meg kell vizsgálni az ezt lehetővé tevő kiegészítő vagy alternatív műszaki megoldásokat is.

Nemzetközi tervpályázatot fognak kiírni a Galvani-híd megvalósítására, a pályázat lebonyolításához 441 millió forintot bocsát rendelkezésre a kormány.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top