Magyarország kúl

Csúf volt, de ikonikus: megújul a budai szálloda

Nyáron ismét megnyit a budai oldal egykor legnépszerűbb, tetőtéri bárjáról ismert szállodája, a Hotel Wien. A nyolc évvel ezelőtt bezárt épületben háromcsillagos hotel nyit.

A Hotel Wien közvetlenül bezárása előtt (MTI-fotó: H. Szabó Sándor)

Magyar befektetők vették meg egy évvel ezelőtt a Hotel Wien épületét a CIB Banktól, írja a Napi.hu. Az egykor szebb napokat is megért szálloda – amelynek tetőtéri bárja a budapesti éjszaka egyik legfelkapottabb helye volt a nyolcvanas években – néhány hónap alatt teljesen megújul.

A nyári nyitás után a korábbi 92 helyett 114 szoba várja a vendégeket – igaz étterem, bár vagy konferenciaközpont nem lesz az épületben. Ezt a szomszédban épülő Budapest One irodacentrummal, és az Etele téri bevásárló központtal magyarázzák az új tulajdonosok.

Csaknem kétmilliárd forintos befektetéssel a szerkezetig visszabontatták a ma már korszerűtlennek számító épületet. Az 1971-ben épült hotel teljesen megújult gépészeti és villamossági hálózatokkal és homlokzattal nyit 2018 nyarán.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top