Magyarország kúl

Most már tényleg itt a hó!

Nyugat-Magyarországon már ma is esett egy kis hó, de estétől több helyen is várható, holnap pedig egymást váltják az esővel országszerte.

Csütörtökön főleg keleten és a középső tájakon várható havazás, írja a HáziPatika.com.

Szerda estétől csütörtök reggelig szórványosan alakul ki hószállingózás, gyenge havazás, a középső országrészben kevesebb lesz a felhő, itt éjszaka zúzmarás ködfoltok képződhetnek. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, legfeljebb a Dunántúlon élénkül meg helyenként az északnyugati szél. A hőmérséklet a késő esti 0, -6 fokról a hajnali órákra -1 és -10 fok közé hűl le.

Csütörtök reggeltől kezdetben erősen és gyengén felhős területek egyaránt lehetnek, majd a déli óráktól északnyugat felől vastagszik, záródik a felhőzet, késő délután már országszerte nagyrészt borult időre számíthatunk. Éjszaka, reggel, délelőtt helyenként hószállingózás kialakulhat, majd a déli óráktól északnyugaton, északon, késő délutántól délen is többfelé várható csapadék: keleten hó, a középső tájakon hó, havas eső, nyugaton egyre inkább havas eső, eső.

A nyugati, délnyugati szél nagy területen megélénkül, néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és -6 fok között alakul, az Északi-középhegység völgyeiben hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között várható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top