Magyarország kúl

Őrület: tavaszhírnök virág, kakaó és narancs terem Pécsen

Két hónappal korábban nyílt ki a Dél-Dunántúl jellegzetes virága, amely már a tavaszt szokta köszönteni. Rendkívüli jelenségekből nincs hiány Pécsen, ahol a botanikus kert üvegházában kakaó is terem.

Illatos hunyor (MTI-fotó: Sóki Tamás)

Március helyett december végén jelent meg a Mecsekben az illatos hunyor, írja a PécsMa. A Magyarországon csak Dél-Dunántúlon honos növény már most virágot bontott.

A korai virágzás azonban nem biztos, hogy kedvez a növénynek. Hiszen hiába szép, azok a beporzók, akik a növény szaporodását végeznék még nem túl aktívak ilyenkor – vélik a botanikai szakemberek.

A védett növény egyébként február-március tájékán szokott megjelenni a Mecsekben, most viszont bő két hónappal korábban virágba borult. Mondjuk az is elgondolkodtató, hogy tavaly január közepén már fotóztak illatos hunyort. Aki találkozna vele a Mecsekben, jól nézze meg, mert ha jönnek a mínuszok, nem biztos, hogy ilyen sok lesz belőle.

Szedni viszont nem szabad, mivel védett növény. Eszmei értéke: 5000 forint.

Pár napja a lap arról írt , hogy Pécsett érik a kakaófa termése, hamarosan szüretelik a narancsot és a mandarint is a PTE Botanikus Kertjében.

Közzétette: Pannon Televízió – 2017. december 19.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top