Magyarország kúl

Csütörtökön lesz a frontérzékenyek nagy napja!

Csütörtökön átmenetileg frontmentes napnak örülhetünk. A frontérzékenyek fellélegezhetnek.

A légmozgás időnként erős lesz, a szélre érzékenyek viszont nyugtalanok, feszültek, ingerültek lehetnek, írja a Meteoklinika. Már éjszaka tapasztalhatja, hogy álmatlanul forgolódik, vagy gyakran felébred. A változékony időben országszerte, ezen belül is a délen, illetve a nyugaton élőknél jelentkezhetnek a legerősebben a tünetek, amik várhatóan a következő napokban sem enyhülnek jelentősen. Az este elfogyasztott levendula tea és 1 csepp levendula illóolaj kicseppentése segítheti az éjszaka nyugodalmasabb eltöltésében.

Noha nem lesz kimondottan hideg, a helyenként megélénkülő szél ront a komfortérzeten, hőérzeten. A szelesebb tájakon erősebb fejfájásra, emellett pedig görcsös panaszokra is számíthat. Ajánlott napközben 2-3 csésze borsmenta teát meginni, illetve fogyasszon diófélét, mandulát, és a tojás is segíthet a tünetek enyhítésében.

A felhős ég mellett pár órára kisüthet a nap, amely jótékonyan hat a hangulatunkra, közérzetünkre. Menjünk ki a szabadba, sétáljunk egyet. A szél miatt viszont öltözzünk melegen és rétegesen!

A közlekedők dolgát főleg északkeleten nehezíthetik ködfoltok, amik térségében a szitálás hatására csúszós lehet az úttest. Napközben az időnként erős oldalszél rontja a gépjármű menetstabilitását. Csökkentsük a sebességet, vezessünk óvatosabban!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top