Magyarország kúl

Napi cuki: először merészkedik a vízbe a mentett kisvidra

Bár a vidrákat víziállatoknak gondoljuk, ezzel nem teljesen értett egyet Kinga, a somogyi faluban megmentett vidrakölyök, aki két hétig elkerülte a tavat. Íme az első próbálkozás az úszásra.

Vidáman úszkál és hempereg a vízben Kinga, a Petesmalmi Vidrapark legújabb lakója, írja a sonline.hu. Élvezi a tavaszias telet és a 4-5 Celsius fokos vizet a saját kifutójában a kis vidra. Nem volt azonban ez mindig így. Eddig ugyanis egy meleg szobában élt a park legfiatalabb lakója. Kinga vidrát néhány hetesen találták Mágocson. Egy kisfiúhoz ment oda és kért tőle segítséget az elárvult ragadozó. A család vitte el a vidraparkba, ahol Balogh Márta nevelte, akár egy újszülöttet.

– Sokáig csak macskatápszert kapott, de folyamatosan próbálom hozzászoktatni a halhoz – mesélte a vidrapark vezetője, Balogh Márta. – Eddig csak feldarabolt halacskákat evett, de amióta a kinti kifutóban él, egyre bátrabban mozog és már kisebb halakat is adok neki.

Kinga azonban egészen eddig irtózott a víztől. Csupán néhány napja merészkedett a medencébe. Most viszont már nagyon bátor, élvezi az úszkálást, sőt már a kisebb halakat is megfogja.

Ez azért is fontos Balogh Márta szerint, mert hamarosan egyedül kell majd vadásznia a természetben.

Az anyavidra egyébként nem olyan engedékeny mint Kinga gazdája, Márta. A felnőtt állat nem teketóriázik sokat, szájába fogja a kis vidrákat és egyszerűen beledobja őket a vízbe.

Kinga egyébként már a 26. mentett kis vidra Petesmalmon, akit várhatóan a tavasszal szabadon engednek a Belső-Somogyi tórendszerben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top