Magyarország kúl

Balira vágynak, Londonba repülnek a magyarok

A vágyak és a lehetőségek gyakran nem egyeznek az életben, ezt tudjuk. Ez derül ki a magyarok repülési szokásait, a legnépszerűbb úti célokat felmérő összegzésből is.

Illusztráció: Pixabay

A repjegy.hu portál idén is összeállította a tavalyi év legnépszerűbb úti céljait, írja a Turizmus Online.  Az oldal foglalási adatai alapján a magyar utasok Anglia fővárosába, Londonba repültek a legtöbbször. A második helyen Róma, a dobogó utolsó fokán pedig Berlin végzett. A top 10-be bekerült többek között Barcelona, New York, Milánó és Amszterdam is.

Érdekesség, hogy az oldal tavaly októberben készített egy felmérést arról, hogy hová utaznának a legszívesebben a magyarok repülővel, amelyből kiderült, hogy az egzotikus országok vonzzák a legjobban a magyar utazóközönséget. A lista elején New York végzett, az amerikai várost Bali, Malé és a thaiföldi Phuket követi.

Ennek ellenére a foglalási adatokból az olvasható ki, hogy a könnyen megközelíthető, viszonylag közeli desztinációkra utaznak a legtöbben. (London népszerűségét pedig a rokonlátogatások fokozzák – a szerk.)

A közös pont New York, amely mindkét lista első felében kapott helyet.

A repjegy.hu foglalási adatai alapján, ezekre a helyekre utaztak a magyarok a legtöbbször 2017-ben:

  1. LONDON, Egyesült Királyság
    2. RÓMA, Olaszország
    3. BERLIN, Németország
    4. PÁRIZS, Franciaország
    5. BARCELONA, Spanyolország
    6. NEW YORK, Amerikai Egyesült Államok
    7. AMSZTERDAM, Hollandia
    8. BRÜSSZEL, Belgium
    9. MILÁNÓ, Olaszország
    10. DÜSSELDORF, Németország

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top