Magyarország kúl

Még ültetni is lehetne az első januári hétvégén

2018-as év első hétvégéjén is folytatódik a szokatlanul enyhe téli idő: a ködösebb tájakon lehet kevésbé meleg, de többfelé akár 15 fokig is emelkedhet a hőmérséklet.

Kezdetben lehetnek kisebb esők, de sok lesz a napsütés is – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet az MTI közölt.

Repcevirágzás januárban Zalában (MTI-fotó: Varga György)

Szombat

Általában gyengén felhős, napos időre lehet számítani. Az Északi-középhegység térségében és az Alföld északkeleti részein viszont tartósan megmaradhat a köd; helyenként szitálás is lehet, de másutt nem valószínű csapadék. A Dunántúlon megélénkül, helyenként meg is erősödik a szél. A leghidegebb órákban 1-7 fok lehet. Napközben általában 10-15 fok, az Északi-középhegység térségében viszont 7, 8 fok körül alakul a hőmérséklet.

Vasárnap

Az Északi-középhegység térségében és az Észak-Dunántúlon lehetnek tartósan felhős, ködös tájak, és arrafelé néhol szitálás is kialakulhat. Másutt a reggeli órákra itt-ott kialakuló ködfoltok gyorsan feloszlanak.

Csapadék nem várható, az ország nagy részén napos idő lesz.

A legalacsonyabb hőmérséklet 0 és plusz 6, a legmagasabb hőmérséklet általában 10-15 fok között, az Északi-középhegység térségében 7, 8 fok körül alakul – olvasható az előrejelzésben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top