Magyarország kúl

22 éves történet: vérét vették az idegenek a barcsi férfinak

1996, még bőven fut az eredeti X-akták. Ekkor jelenik meg a Somogyi Hírlap cikke, amelyben állítása szerint vérét vették a földönkívüliek egy barcsi férfinek. Nehéz mosolygás nélkül olvasni a retró sztorit.

Illusztráció: Pixabay

A Somogyi Hírlap 1996 novemberében feldolgozott egy különös eseményt, amely Barcson történt. A szereplők egytől egyig környezetükben szavahihetőnek, hitelesnek elfogadott emberek, akiknek maguknak is gondot jelentett a történtek feldolgozása. Nem is szívesen beszéltek róla, jól tudva, hogy ha mindezt másoktól hallanák, ők is nehezen hinnék, írja az archívumban kutató sonline.hu.

Egy barcsi férfinek (a neve az eredeti cikkben szerepelt, de a neve említésétől a portál eltekintett) egy reggelre vérét vették az idegenek. Először csak felfigyelt arra a két babszemnyi vérfoltra, amely a lepedőjén virított. A testén ugyanakkor egy fia sebet sem talált. Másnap reggel még nagyobb foltra lett figyelmes ugyanott, következő reggel pedig a nyakán keresztben megalvadt vércsík húzódott.

– Mintha elvágták volna a torkomat, olyan volt – mondta a Somogyi Hírlapnak. –Miután lemostam, akkor csodálkoztam csak igazán, ugyanis a vércsík alatt sem találtunk semmilyen sebet.

Jöttek, mandulaszemmel

A barcsi (akkor még) fiatalember a következő éjszaka megpróbált ébren maradni. – Sokáig virrasztottam – mondta –, és egyszer csak úgy éreztem, mintha megszúrna valami. Ekkor hirtelen nagyon álmos lettem, és csak a reggeli ébredésemre emlékszem. Persze első volt, hogy a lepedőt megnézzem: ott volt a szokásos vérfolt.

A következő éjjel szobát cserélt a szüleivel. Egyszer csak kivilágosodott a szoba, és megérkeztek. “Csak arra emlékszem, hogy óriási, mandulavágású szemük volt. Később az ajtóban megjelent a fiam és csak annyit mondott, hogy megint megjöttek. Aztán hirtelen nagy-nagy fáradtságot éreztem, és elaludtam. Azóta is a hideg futkos a hátamon, ha eszembe jut az az éjszaka”.

Elgörbült a puskacső

Az érthetetlen jelenségek néhány nappal később folytatódtak. – Előző este az előszobafalnak támasztottam a légpuskánkat. Reggelre a csöve jól láthatóan elgörbült, azóta sem lehetett tisztességesen rendbe tenni.

Elmondták: mindezekre nem tudnak a maguk eszével más magyarázatot találni, minthogy idegenek jártak náluk. – Megmondom őszintén én hiszek az idegenek létezésében – emelte ki a férfi a Somogyi Hírlap cikkében. – Annak idején a taszári vadászirányítóknál szolgáltam a katonaságom alatt, és bizony láttunk néhány megmagyarázhatatlan jelenséget. Például olyasmit, hogy egy repülő tárgy három másodperc alatt hagyta el az ország légterét Sopron irányába.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top