Magyarország kúl

Rajong a világ a magyar fotós furcsa képeiért

Csákvári Péter különleges makettvilágokat alkot, amelyeket világszerte imádnak az internetezők. Mára a reklámvilágot is megihlette - most arról beszél, hogyan született az ötlet.

Unlimited happiness | Miniversum series

Közzétette: Peter Csakvari's Tiny Wasteland – 2018. január 11.

Csákvári Péter makróban kap lencsevégre miniatűr makettfigurákat, amelyek szokatlan, vicces, olykor groteszk környezetben láthatók. A projekt Tiny Wasteland címen fut, méghozzá nagy sikerrel, a fotókat leközölte többek között a Daily Mail és a Bored Panda is. Csákvári Péter sokáig szakácsként dolgozott, mellette fényképezett, így jött az ételfotózás ötlete.

Definitely not bio | Miniversum series

Közzétette: Peter Csakvari's Tiny Wasteland – 2018. január 10.

A Librarius.hu-nak adott interjújában így mesél az ötlet születéséről: „Fogtam két barátomat, és elhúztunk a világ végére, egy 50 lelkes szigetre a normand partoknál. Itt fél évig dolgoztunk, és közben elég sok szabad unalmas délután volt, amit ki kellett tölteni. Akkor már megvettem a gépem, a legjobb makró lencsével ételfotóhoz, amit csak lehet, de fotózni nem volt mit. Egy szép napon a szomszéd szigeten találtam egy makettboltot. Mindig is borzasztóan vonzottak a miniatűr dolgok, de nem volt lehetőségem, se ötletem foglalkozni velük. Így beolvasztottam az eddigi dolgok mellé: az étel és a fotó mellé.”

Finish him!

Közzétette: Peter Csakvari's Tiny Wasteland – 2018. január 7.

Van egy gyártó, amelyiktől ingyen kapja amúgy rendkívül borsos árú makettfigurákat, némi reklámért cserébe. Most pedig cégek keresik őt, hogy fotózzon nekik minivilágokat. „Volt, akinek munkaerő kereséshez kellett, volt akinek étteremhez. Sőt, most a Miniversummal is együttműködünk majd, úgyhogy a játszóterem gigantikusra bővült”. Több világhírű márka (például az IKEA) is alkalmazza már a technikát reklámfilmjeiben.

Lake Sink

Közzétette: Peter Csakvari's Tiny Wasteland – 2017. december 11.

Csákvári Péter egy Tiny Wasteland könyvet is tervez, de most vár vele: először egy kiállítása lesz a Budapesti Tavaszi Fesztiválon.

Sardinia Holidays

Közzétette: Peter Csakvari's Tiny Wasteland – 2017. november 15.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top