Magyarország kúl

Tudtad, hogy létezik egy elektromos verseny Trabant?

Itthon is rendeznek ralikat elektromos autóknak, amelyeken néha feltűnik egy különleges jármű: egy elektromos Trabant. Tulajdonosa komolyan veszi a trabizást.

Volán Rallye Historic 2016

Közzétette: Tamás Kálmán – 2016. május 22.

Kálmán Tamás Trabantok iránti rajongása már gyermekkorában kezdődött, apukájának három Trabantja is volt. Az utolsó ezek közül Tominak maradt meg, írja Gáz+Fék magazin. Közben hozzá került még egy, amely a szakdolgozatában is szerepet kapott. Közben a volt családi Trabi is felújításra került a barátok segítségével, amit csak lehetett saját kezűleg oldottak meg.

Tamás büszke Trabant tulajdonos, aki gépészmérnökként végzett. Szakdolgozatának témája egy városi használatra szánt elektromos Trabant elkészítése volt.

Közzétette: Tamás Kálmán – 2016. június 26.

1999-ben a Trabantot elektromosra építette át az Intermotor Kft.(hivatalosan a forgalmi szerint is elektromos a hajtás mód). Ifj. Willisits Vilmos 2000-ben a Nemzetközi Autósport Szövetség (FIA) Clermont Ferra-Párizs között megrendezett elektromos raliversenyén a „Rallye Electrique Bibendum”-on állt rajthoz az autóval. Itt kategóriagyőzelmet értek el.

2001-ben kisebb átalakításokkal a gépkocsi részt vett az Elba szigetén megrendezett „Rallye Elba” versenyen elektromos kategóriában. Az 1000 kg-os kategóriában első helyezést ért el.

Trabant 601E száz kilométert tud egyben megtenni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top