Magyarország kúl

Afrikai játszótér is szerepel a Veszprémi Állatkert milliárdos fejlesztései között

Uhuk, impalák, kolibuszok és megannyi állatfaj érkezése, születése után az idén szavanna játszótérrel és még 2,5 milliárdos fejlesztéssel bővül a Veszprémi Állatkert.

Eseményekben gazdag évet tud maga mögött a Veszprémi Állatkert, az idei évben megvalósuló 2,5 milliárdos fejlesztés nagy kihívás elé állítja a szakembereket – fogalmazott Török László állatkert-igazgató a veol.hu-nak.

Tavaly számos új lakó érkezett az állatkertbe, többek között lámák és gyűrűsfarkú makik Hollandiából, dromedárok Németországból, kétpúpú tevék Európa más országaiból, valamint alpakák, dámszarvasok, sörényes juhok és struccok is. Bővült a szibériai kőszálikecskeállomány, és érkeztek törpekecskék, sörényes juhok is.

Közzétette: Veszprémi Állatkert – 2018. január 9.

Sok állat született: például impalák, Bennett-kenguruk, zászlósfarkú kolobuszok, ormányos medvék, kapibarák. Ezen kívül szaporodtak az alpakák, kétpúpú tevék, Böhm-zebrák, indiai antilopok, dzseladapáviánok, kameruni törpekecskék is. Török László büszkén emelte ki, hogy a Magyarországon fokozottan védett uhu tenyészpár ismét egy egészséges fiókát nevelt fel, és évek óta megpróbálják visszavadítani a felcseperedő fiókákat, ezzel is szolgálva a természetvédelmet.

2017-ben több mint 350 ezren keresték fel a Veszprémi Állatkertet, amely hatalmas szám egy hatvanezres város életében

A 2017-es előkészítés és tervezés után újabb beruházás kezdődik a Veszprémi Állatkertben.

Lesznek változások az állatok elhelyezésében. Új kifutót kapnak az oroszlánok. Átkerülnek a szavannakifutó szomszédságába, mivel a cél az, hogy egy helyen mutassák be az azonos területről származó állatokat. A tigrisek megkapják az oroszlánok helyét, amelyet egybenyitnak a jelenlegi tigriskifutóval.

TISZTELT LÁTOGATÓINK!AZ IDŐSZAKOS FÖLDTÖRTÉNETI KIÁLLÍTÁSUNK, MAGYARORSZÁG LEGNAGYOBB DINOSZAURUSZ PARKJA 2017. NOVEMBER 5-IG VOLT MEGTEKINTHETŐ!NYITÁS 2018. TAVASZÁN!SZÍVES MEGÉRTÉSÜKET KÖSZÖNJÜK!

Közzétette: Veszprémi Állatkert – 2017. november 6.

Felépül a titokzatos Afrika-szavanna játszótere, amely a környék egyik legizgalmasabb tematikus játszótere lesz. Benne olyan szenzációs dolgokkal, mint a négyméter magasban elhelyezett repülőgép vagy az a hajó, amellyel eljátszhatják a gyerekek, hogy hogyan érkeztek az első állatok Afrikából Európába. Ezen a játszótéren a legkisebbektől a 18-20 évesekig mindenki talál majd kihívást – ígérte az állatkert-igazgató.

Elkezdődik a hagyományos Fejes-völgyi terület rekonstrukciója is, amelynek első ütemében új medvekifutó készül, a jelenlegit pedig hegyi kérődző bemutatóhellyé alakítják. Megújulnak a zöldfelületek és a látogatóutak.

Közzétette: Veszprémi Állatkert – 2017. október 19.

Pillanatnyilag egy új operatív központ alapozása zajlik, ahol karantént, állatorvosi klinikát, takarmánykonyhát, logisztikai központot alakítanak ki, és végre a munkatársak körülményein is javíthatnak. Új szociális helyiségek, tusolók, öltözők épülnek – és egy ebédlő is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top