Magyarország kúl

Hollywoodi giga moziparkot terveznek a Nyírségbe

Mad Max-gokartot, sárkányváros, horrorház és egyéb különlegességek szerepelnek Kisvárda tervében, amely egy hollywoodi jellegű mozis élménypark felépítésére irányul.

Kisvárda, egy nyírségi település legújabb terve egy olyan létesítmény, amit Magyarország még nem látott: a CINEMAQUA. Mozi- és élménypark lesz, valószínűleg a Universal Studios élményparkjának mintájára.

Az Universal Studios lehet a minta (fotó: Pixabay)

A hatóság adatbázisában talált rá az Mfor a közbeszerzési ajánlattételi felhívásra, miszerint az érdeklődőknek egészen január 30-ig lehetőségük lesz jelentkezni a munkákra. A dokumentumokból nem derül ki, mennyibe is kerülhet a költségvetési forrásból (is) megvalósuló beruházás. Az ajánlattételi felhívásban egy 2016 végi kormányhatározatra hivatkoznak, ami forrást ad a projektre, ez 1,69 milliárd forint.

A többoldalas közbeszerzési dokumentáció számos érdekességet tartalmaz, és meglepő részletességgel fejti ki a terveket.

Üdvözlőtér – Hírességek utcája
Grandiózus filmes főutcai díszletek felhasználásával kialakított fogadótér Stadion főbejáratához közel helyezhető el.

CINEMAQUA PALACE
Ez a mozipark főépülete lesz filmes múzeummal, panoptikummal, ereklyékkel és egyéb bemutatható érdekességekkel. A főépület mögött lesz a vadnyugati udvar víztoronnyal, aranymosó bányával, állat-karámmal és rodeó bikával.

 Szülinap sziget
“Gazdagon parkosított hercegnő-vár homlokzatba érkeznek a vendégek” – olvasható a leírásban. Itt egész nap gyermekfoglalkozások lesznek a kicsiknek.

Varázs utca
Itt kerül kialakításra a fordított ház, a Kacsalábon forgó ház és a klasszikus táncoló-plafon ház is.

Sárkányváros
A lovagvárak romantikájának és a trónok harca sötét középkori fantáziavilágának elegye. Arénája alkalmas lovagi játékok, erő és ügyességi versenyek lebonyolítására.

Kalózváros
“Klasszikus tortugai kalózváros” lesz ez a szekció. Itt lesz lehetőség vízi dodgemezni is. A vízi dodgem családi verziójában a csatornáról induló elektromos dodgem- hajó a vízpartot a színpadot érintve és a roncshajó testén át éri el. Itt van lehetőség egy kis vizes lövöldözésre, filmes vízi effektekre és kalózjáték- aktivitásokra is.

Twist Oliver és a tolvajok utcája
“Egy kicsit lerobbant utcai hangulatokat, a szegénynegyedek egzotikus de közbiztonság mentes hangulatát tükrözi. Füstös, koszos, sikátor….” “Ebben kerül elhelyezésre a HORROR HÁZ felnőtteknek és a SZELLEM KASTÉLY a gyerekeknek (Scooby doo). A horror házban statiszták riogatnak, a Szellemkastélyban csak beépített díszletek és bábuk”- írják a dokumentumban.

Underground
Ipari külsőt idéző „szakadt” utcai sikátor és parkosított terület a kialakítva. Itt lehet lézerharcolni, paintballozni, ez lesz a “képregényhősök világa, ahol felbukkannak gengszterek, rosszfiúk, rendőrök”.

Jégvilág hajói
Ez “az északi sarkba fagyott felfedezőhajók jég, vagy tengeri világa” lesz a dokumentum szerint. Úgy véljük, a projekt kiagyalói ide szánhatják a Terror c. sorozat hajóját, melyről már mi is írtunk.

Fury Road gokartpálya (a név alapján ez Mad Max ihletésű szekció lesz)
“A jégvilág mögött vár a kietlen sivatag. A Hajók mögött a 4-es főút felé kialakított gokart pályán filmesen felturbózott apokaliptikus külsejű járművekkel lehet száguldozni” – derül ki a leírásból.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top