Magyarország kúl

Kettős front miatt fáj majd a péntek

Megterhelő, kemény napjuk lesz a frontérzékenyeknek a hét utolsó munkanapján, állítja a humánmeteorológia. A bűnös természetesen a meleg- és a hidegfront.

Hazánkban pénteken délelőtt változóan, gyakran erősen felhős lesz az ég, elsősorban délen és keleten várható elszórtan eső, írja a HáziPatika.com. Délután délen borult lesz az ég, északon változóan, gyakran erősen felhős égre lehet számítani. Főleg délen várható eső, zápor. A szél napközben élénk nyugati lesz. Hajnalban 1, 6 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 4, 9 fok között alakul. Késő este 0, 5 fok lesz.

Pénteken kettős front hatásával kell számolni, előbb melegfront, később hidegfront hat ránk. Megterhelő napnak nézünk elébe. Erős fejfájás, migrén jelentkezhet, legintenzívebben a frontra és a szélre érzékenyeknél, de akár akkor is, ha frontátvonulásokkor általában nem tapasztal markáns hatásokat. A hirtelen változó légköri helyzet mindenkit megvisel, különösen a szívpanaszokkal élők és a keringési rendszer betegségeiben szenvedők számára nehéz ez az időszak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top