Magyarország kúl

Napi cuki: így bukdácsol a jégen a budapesti kiselefánt

A budapesti állatkertben nemrég született édespofa kiselefánt kimerészkedett a jégre, és a róla készült videó tanúsága szerint ez pont úgy sikerült, ahogy elképzeljük.

A budapesti állatkert újabb kisfilmje Arun, a kiselefánt téli kalandjaiból nyújt ízelítőt. Ebben az évszakban persze melegebb vidékeken őshonos állatok az idő nagy részében a fűtött állatházakban, istállókban tartózkodnak, de ha az idő alkalmas rá, a nap egy részében hosszabb-rövidebb időre minden különösebb nehézség nélkül ki lehet őket engedni a kifutóra. A Budapest Zoo honlapjának beszámolója szerint ygy van ez az elefántoknál is, akiket – ha csak lehet – nap mint nap kiengednek egy kicsit a friss levegőre.

Igazi mókázásra alkalmas hó és jég csak mostanában keletkezett a kifutón. A cseperedő elefántborjú pedig – mint egy igazi gyerek – örömmel veti bele magát a téli bolondozásba. Nagyokat csúszkál a jégen, izgalommal roppantja meg lábával a tócsák jeges kérgét, és a kifutóra leszálló galambok hajkurászásában is nagy örömét leli. Utána persze mindig visszaszalad anyukájához, Angele-hez egy kis babusgatásért és néhány persze néhány korty tejért is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top