Magyarország kúl

Nem Prodigy: díjazták a Sziget zenei felhozatalát

Nem hiába hívták meg Pinket a tavalyi Sziget Fesztiválra: rangos díjat nyerhettek el a szervezők a legjobb előadói felhozatalért Európában. Most már hivatalosan is vége a panaszkodásnak a színvonal miatt!

Január 17-én adták át az European Festival Awards kategória-díjait. A magyar Sziget Fesztivált is díjazták, a szervezők a Line-up of the year, azaz a tavalyi év legjobb zenei felhozatalának díját vehették át, írja a 444.hu.

A Szigetet az elmúlt években többször és több kategóriában is díjazták. Kétszer volt már Európa Legjobb Nagyfesztiválja, nyert már a Legjobb Zenei Felhozatalért járó díjat és volt a Fellépők Kedvenc Fesztiválja, tavaly pedig a év életmű díját kapta, amit a Sziget korábban autóbalesetben elhunyt munkatársa, Dan Panaitescu posztumusz kapott meg.

Fotó: Getty Images

Az idei, Line-up of the year díj esetében a fesztivál közleménye szerint nem csak a headlinerek (fő fellépők) számítanak, hanem a teljes program. A Sziget ebben a kategóriában olyan fesztiválokat előzött meg, mint például a Glastonbury, a Roskilde vagy a Lollapalooza.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top