Magyarország kúl

Meggyógyítaná a mobilfüggőséget két magyar hölgy

Két magyar hölgy rendhagyó megoldást talált ki a világnak arra, hogy megszabaduljunk riasztóan kóros mobilfüggőségünktől. A csomag bevezetésére most gyűjtik a pénzt.

Valószínűleg a világ első mobiltelefon-függőséget (nomofóbiát) kezelő szettjét szeretné létrehozni közösségi finanszírozásból egy magyar páros, írja az Index. Egy felnőtt ember naponta átlagosan 3-4 órát tölt a mobilozással, ami őrült sok, ennyit a párunkkal vagy gyerekünkkel nem töltünk.

Ráadásul ha folyton lefoglaljuk az agyunkat digitális tartalommal,akkor sokkal kevesebbet pihen az agyunk, csökken a kreativitásunk, egyre kevésbé tudunk koncentrálni, ha állandóan a közösségi médián pörgünk, az könnyen pont ellentétes hatással járhat, azaz magányossá tehet.

Az Indiegogo közösségi finanszírozási oldalról derül ki (angolul, ld. a fenti videót), hogy pontosan milyen csomagot talált ki Baur Eszter és Bori a téma áttanulmányozása után. Akik egyébként a leírásuk alapján imádják a technológiát, és biztosan nem antitelefon-kampányt akarnak, csak azt látták, hogy a riasztó mértékű telefonfüggőség már a személyes kapcsolatok rovására megy. Olyasféleképp lehet felfogni ezt, mint egy étkezési zavart.

Szóval szerintük nekünk kéne irányítanunk az életünket, nem telefonos játékainknak vagy a közösségi médiás profilunknak.

Maga a találmány egy jó részt papíralapú, kisebb részt digitális doboz, amely az Ouf of the box (Ki a dobozból!) címet kapva, amely kifejezés egyébként azt is jelenti, hogy „rendhagyó, különleges”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top