Magyarország kúl

Az ember, aki beutazza a világot napi 217 forintból

Ön megélne minden nap 217 forintból? És külföldi utazásai során? Ez nem mindennapi teljesítmény pedig rendszeresen sikerül egy pécsi férfinak, aki korunk igazi kalandora.

Közzétette: Tee Polgar – 2017. december 29.

Tíz év alatt csaknem száz nemzetet járt be hátizsákjával Tivadar, összesen csupán ezer dollárt (248 ezer Ft) költve szállásra, írja a Bors. Terve most az, hogy a következő hat évben a Föld összes országába eljusson.

Polgár Tivadar Pécsett született, de már a középiskolában eldöntötte, hogy bejárja a világot. Mint a legtöbben, először ő is pénzt keresni ment külföldre, a végeláthatatlan „alacsony költségvetésű” utazássorozatba pedig tíz éve vágott bele.

– A pénzhajhászás gyorsan átfordult élményhajhászásba –mondja. – Nem volt egyszerű, de elfogadtam, hogy a világ minden pontján a múltamat szimbolizáló magyarokba futok. Még tavaly Észak-Koreában is találkoztam hárommal. Oda egy futóverseny miatt utaztam – meséli a férfi, aki utazásai során igyekszik minél jobban csökkenteni a költségeit. A Kaukázusban nemrég két hetet töltött, ahol naponta mindössze 87 dollárcentből (217 Ft) oldotta meg az utazást, evést, és az alvást is.

– Stoppal járok, általában 2–3 perc alatt felvesznek. Közép-Ázsiában és Nyugat-Kína muszlim részén egyből itallal kínáltak és étterembe is vittek, miután beszálltam a kocsiba. Annyira jó dolgom volt, hogy egy nap alatt háromszor is ebédeltem – meséli jókedvűen.

A magyar világutazónak volt kürtőskalács üzlete Rotterdamban, tanított angolt Kínában, vakolta a Kőrösi Csoma Sándor emlékházat Tibetben, jelenleg pedig egy saját nyelviskolát működtet Kazahsztánban. Innen tíz hónap múlva áll majd tovább Dél-Amerikába, ahol két évet fog tölteni.

Or " … it's not a sprint, it's a marathon" – whatever you do for now – don't expect to get it overnight! Keep calm 😉

Közzétette: Tee Polgar – 2017. november 8.

A 29 esztendős férfi végső célja, hogy ő legyen az első hátizsákos magyar, aki bejárja a Föld összes országát. Számításai szerint erre még hat évre van szüksége. Aztán motivációs előadóként akarja inspirálni történetével a fiatalokat – amint a képeken látszik, életbölcsességeket már most oszt bőven.

– Hét országban éltem életvitelszerűen. Pécsre másfél évente járok haza. Már az elején eldöntöttem, hogy semmi nem fog hátráltatni. Mára a családom is elfogadta ezt. Voltak párkapcsolataim, jelenleg is van kedvesem, aki tudja, hogy továbbállok. Az ő döntése, hogy velem jön, vagy megvár.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top