Magyarország kúl

Elképesztő luxus jár majd a Párisi Udvar hotelvendégeinek

Megmutatták a nagy erőkkel épülő, ötcsillagosnak tervezett Párisi Udvar Hotel egyetlen kész helyiségét, a mintaszobát. A budapesti műemléképület-hotel átadása idén ősz végére várható.

Klasszikus stílus (fotó: beruházó)

A The Unbound Collection by Hyatt második európai tagjaként (az első Párizsban van) működő, összesen 110 szobás hotelt klasszikus dizájn szerint rendezik be, írja a Turizmus Online.

A 2017 őszén létrejött megállapodás következtében hazánk jelenleg egyetlen Hyatt szállodája épül Budapest egyik ikonikus épületében. A hotel többek között 110 szobával (ebből 18 lakosztály), executive emelettel, összesen 230 fős kapacitással rendelkező konferencia termekkel, spa és wellness részleggel, étteremmel, kávézóval és bárral szolgálja majd a vendégek kényelmét.

A vendéglátó egységek és üzletek a Párisi Udvar passzázsában, az épület kupolái alatt kapnak majd helyet.

A Hyatt sztenderdek közül az egyik legfontosabb előírás a „Bedding Concept”, többek között a szintetikus anyagok használata nem megengedett, valamint csak a legjobb minőségű pehelypárna és paplan alkalmazása lehetséges. Ezen felül a bútorok és burkolatok anyagát is megkötik, így kizárólag gyapjú szőnyeg és márványból készült fürdőszobapult lehet csak a szobákban.

A Hyatt lánc része lesz a hotel (fotó: beruházó)

A Párisi Udvar Hotel belsőépítészeti tervezésével a Kroki Stúdiót, a kivitelezésért pedig a Market Építő Zrt. felel.

A kialakítások és berendezések tervezésével párhuzamosan zajlanak az építkezési munkálatok, ezekről Hermesz János projektmenedzser adott tájékoztatást: „Az elmúlt fél év során olyan súlyos statikai problémák merültek fel, melyeket az épület korábbi dokumentációiból, az épületdiagnosztikai vizsgálatból nem tudtunk meg, és ezek megnövelték a kivitelezésre tervezett időt. Ezáltal a teljes szerkezetépítés február végére fog befejeződni, majd a következő fél évben tervezzük a komplett homlokzat elkészítését, a passzázs kupoláinak restaurálását, az állványzat elbontását, ősszel pedig átadjuk a kész épületet.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top